نصب کولر گازی اقدامی است که امروزه به دلیل بازدهی فوق العاده این کولرها بسیار انجام میشود. کولر گازی دستگاهی است که هوای گرم را از محیط دریافت کرده و به هوای سرد و مطبوع تبدیل میکند. برای انجام این فرایند از قطعات و ابزارهای مختلفی استفاده میشود. این کولرهای برای انجام کار خود گرمای هوای دریافتی را به وسیله اپراتور، گاز مبرد و کندانسور بیرونی، به هوای مناسب و مطبوع تبدیل میکند. ما در ادامه این متن به بررسی طریقه و نحوه نصب کولر گازی به صورت مرحله به مرحله و صفر تا صد میپردازیم، البته قبل از آن تجهیزات مورد نیاز برای نصب را عنوان میکنیم تا حین نصب دچار مشکل نشوید.
به طور کلی نصب اسپلیت های گازی فارق از ابعاد و مدل و … به تجهیزات و ابزار آلات زیر نیاز دارد:
اولین مرحله در نصب یک کولر گازی انتخاب محل درست و مناسب هر دو یونیت است. در مقاله انتخاب محل نصب کولر گازی تمام فاکتور هایی که در این زمینه باید در نظر گرفته شوند را عنوان کرده ایم. پس از مشخص کردن محل تخمینی نصب یونیت داخلی را روی دیوار گزاشته و با استفاده از متر و … علامت بزنید تا زمینه اتصال یونیت به دیوار را فراهم کنید.
استفاده از تراز در این مرحله بسیار مهم است تا هم از نظر عمودی و هم افقی مکان نصب را دقیق تعیین کنید. حال صفحه نصب را روی دیوار قرار دهید. مرحله بعدی ایجاد کردن یک سوراخ متناسب با سایز لوله کولرگازی است. در اینجا باید طول و فاصله که لوله باید برای رسیدن به یونیت ها داشته باشد را در نظر بگیرید. سوراخی که می زنید باید قطر ۳ اینج یا ۷.۵ سانتی متر داشته باشد و آن را به خوبی تخلیه کنید و لوله باید شیب رو به پایین و به سمت خارج داشته باشد سپس یک فلنج منعطف را در درون حفره ای که درست کرده اید قرار دهید.
در حالت کلی کولرهای گازی به دو صورت یک تکه و دو تکه تولید میشوند. کولرهای گازی یک تکه با نام پنجرهای یا پرتابل شهرت دارند و کولرهای گازی دو تکه همان اسپلیتها هستند. کولرهای گازی دو تکه از دو بخش یعنی یونیت داخلی و خارجی تشکیل شده اند که برای نصب آنها میبایست هر یک از این یونیتها را به صورت مجزا نصب نمود.
برای نصب یونیت داخلی یک مکان مناسب بر روی دیوار داخلی خود انتخاب کنید. این مکان باید از تابش نور مستقیم آفتاب به دور باشد.
همچنین در مکانهایی که احتمال نشت گاز و یا غبار نفت یا گوگرد وجود دارد بایستی از نصب یونیت داخلی خودداری شود. دیواری که این یونیت بر روی آن نصب میشود نیز باید به اندازه کافی استحکام داشته باشد.
برای نصب پنل داخلی کولر گازی باید اطراف آن به اندازه حداقل 15 سانتی متر از سقف و دو طرف خالی باشد. همچنین ارتفاع نصب یونیت داخلی از زمین نیز باید حداقل 215 سانتی متر باشد.
یونیت داخلی کولر اسپلیت باید حداقل 1 متر از محل آنتن تلویزیون، سیستمهای امنیتی و یا رادیو به دور باشد. وجود این سیستمها باعث ایجاد نویز و اختلال در کارکرد این پنل میشود.
نکته: مکانی مرکزی (مانند اتاق نشیمن) را برای نصب یونیت داخلی انتخاب کنید که به خوبی هوای خنک در خانه جریان داشته باشد.
نحوه نصب کولر گازی را با نصب پایه واحد داخلی آن ادامه میدهیم. برای نصب پایه آن را روی دیوار قرار دهید و با یک تراز و یا متر آن را از طرفین تراز کنید. محل پیچها را با یک ماژیک مشخص کرده و سپس با دریل آنها را سوراخ کنید. در نهایت پایه را با پیچ و رولپلاک به دیوار محکم کنید.
این سوراخ باید در مرکز پایه و با ظرافت خاصی ایجاد شود تا به ساختمان آسیبی وارد نشود. بهترین سایز سوراخ قطر 7.6 سانتی متری است و تا حد امکان این سوراخ باید شیب به سمت بیرون داشته باشد.
نکته: پیش از سوراخ کاری بررسی کنید که هیچ لوله و یا سیمی در محلی که قصد سوراخ کاری دارید وجود نداشته باشد.
از دیگر مراحل نصب کولر گازی بررسی اتصالات کولر می باشد. درپوش قرار گرفته در جلوی پنل را بردارید و کلیه اتصالات را بررسی کنید. اطمینان حاصل کنید که اتصالات به درستی بوده و مطابق با دفترچه راهنما می باشد.
لوله کشی را از واحد داخلی و سوراخ ایجاد شده به سمت بیرون انجام دهید. و لوله های مسی، کابل برق و لوله تخلیه را با استفاده از چسب برق به هم ببندید و از سوراخ عبور دهید.
برای اطمینان از جریان آزاد آب ، لوله تخلیه را در پایین آن قرار دهید. لوله ها و کابل را از سوراخ دیوار عبور دهید، سپس آنها را با توجه به دستورالعمل های دفترچه راهنما در نقاط داخلی یونیت داخلی محکم کنید.
تمام تلاش خود را انجام دهید تا میزان لوله و کابل را به حداقل برسانید تا از عملکرد خوب واحد اطمینان حاصل کنید. اطمینان حاصل کنید که لوله زهکشی اجازه می دهد تا آب در یک مکان مناسب تخلیه شود.
در نهایت یونیت داخلی را بر روی پایه پنل نصب کرده و اتصالات برق آن را مجددا بررسی کنید.
مرحله بعدی نصب درست یونیت خارجی است که در این گام باید موارد زیر ار در نظر بگیرید:
پس از نصب شدن یونیت داخلی و خارجی لوله کشی های بین آن دو باید صورت گیرد دقت کنید که لوله ها باید پیچ شوند تا ثابت سر جای خود بمانند و طول عمر آن ها حفظ شود. پس از کامل شدن لوله کشی سیم کشی و برق رسانی به دستگاه صورت می گیرد. برای کولرگازی هایی که نو هستند فرایند هواگیری باید صورت گیرد.
در مراحل آخر باید فشار و عدم نشتی لوله ها بررسی شود در اخر هم پمپ وکیوم سیستم نصب شود.
مکان مناسب برای نصب کولرگازی، محلی است که زیاد گرم نبوده، ترجیحا در سایه باشد. وجود گرما و بخار در اطراف محل نصب کولرگازی، ظرفیت کولرگازی و راندمان آن را به شدت کاهش می دهد. همچنین اطراف محل نصب نباید محصور باشد زیرا موجب انعکاس گرمای کندانسوردستگاه می شود. بهتر است کولرگازی خود را در مکانی به دور از صدا و ارتعاشات مزاحم نصب کنید. همه موارد گفته شده در نهایت اگر رعایت شوند راندمان دستگاه شما را به طور بهینه ای افزایش خواهد داد.
در صورت نیاز به مشاوره و نصب کولر گازی میتوانید با مجموعه دست به آچار تماس بگیرید .