آب تصفیه شده از طریق فرایند اسمز معکوس باید فاقد بوی نامطبوع باشد. اما گاهی اوقات پس از تصفیه، بوی نامطلوبی از آب استشمام میشود. وجود این بو میتواند نشانهای از مشکلات متعددی در سیستم تصفیه آب باشد. در این مقاله به بررسی دلایل ایجاد بوی نامطبوع در آب تصفیه شده اسمز معکوس و ارائه راهکارهایی برای رفع این مشکل میپردازیم.
در مقاله ای به نام مشکل های تصفیه آب به همراه عیب یابی، اقدام به معرفی انواع مشکلات مربوط به تصفیه آب به همراه راه حل آنها کردیم که مطالعه آن در صورت لزوم مفید است.
در بازار ایران، فیلترهای متعددی موجود هستند که کیفیت های متفاوتی دارند. معمولا استفاده از فیلترهای ارزان و بیکیفیت باعث رشد باکتری و قارچ و تولید بوی نامطلوب میشود. برای اینکه با این مشکل رو به رو نشوید، سعی کنید از مراکز معتبر، فیلترهای تصفیه آب با کیفیت که از مواد فود-گرید تهیه شده اند استفاده کنید.
فیلترهای دستگاه تصفیه آب همگی مصرفی هستند و باید در زمان معینی تعویض شوند. عدم تعویض فیلتر در زمان مناسب موجب تجمع باکتری و ذرات در فیلتر شده و بوی نامطبوع ایجاد میکند. همچنین با گذشت زمان، کارایی فیلتر کاهش یافته و قادر به حذف کامل آلایندهها نیست.
معمولا زمان تعویض فیلتر تصفیه آب در آب تصفیه کن خانگی به شرح زیر است:
رشد باکتری، قارچ و سایر میکروارگانیسمها در تصفیهکننده آب به دلیل عدم نگهداری صحیح یا ماندن آب به مدت طولانی، موجب بوی نامطبوع میگردد. با انتخاب فیلتر مناسب، تعویض به موقع آن و نگهداری صحیح از تصفیهکننده میتوان از بروز این مشکل جلوگیری کرد.
برخی از مواقع به دلیل اینکه آب در مخزن تصفیه آب در مدت طولانی ای قرار میگیرد، ممکن است دچار بو گرفتگی شود. بنابراین باقی ماندن آب در مخزن به مدت طولانی نیز میتواند جزو علت بوی بد آب در دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس باشد.
همانطور که اشاره شد، منشأ بوی نامطبوع آب میتواند نقاط مختلفی از سیستم تصفیه باشد. بنابراین ابتدا باید محل دقیق آلودگی را شناسایی و سپس اقدام به رفع آن کرد.
در مرحله اول پیشنهاد میشود آب را به مدت چند دقیقه جاری کرده و سپس مخزن را کاملاً تخلیه نمود. اگر بو همچنان باقی بود،
در مرحله بعد فیلترهای مرحله پنجم و ششم و همچنین مخزن جداسازی و آب مستقیماً از شیر برداشت مصرف میشود. اگر بو رفع شد، آلودگی از فیلترها یا مخزن است. در غیر این صورت،
در مرحله آخر، تک تک فیلترها مورد بازبینی قرار گرفته و فیلتر آلوده شناسایی و تعویض میشود. همچنین لولهکشی و اجزا بعد از آن به طور کامل شستشو داده میشود.
پس از یافتن منبع آلودگی، فیلتر آلوده حتماً باید تعویض و سایر اجزا نیز کاملاً تمیز شوند. در صورت آلودگی مخزن، توصیه میشود به منظور جلوگیری از بروز مجدد مشکل، نسبت به تعویض مخزن اقدام نمود.
یکی از مشکلاتی که گاهی در دستگاههای تصفیه خانگی به چشم میخورد، بروز طعم یا بوی نامطلوب است. این طعم و بوها میتوانند دلایل متعددی داشته باشند، که یکی از رایجترینها، بوی پلاستیک است، و ممکن است با شدتهای مختلفی بروز کند. در ادامه، به عوامل اصلی ایجاد این بوی ناخوشایند و روشهای مواجهه با آن پرداختهایم.
نخست باید تشخیص دهید که در چه زمانی این طعم و بوی خاص پلاستیکی حس میشود:
پیشگیری از بو و طعم پلاستیکی میتواند با استفاده از فیلترهای با کیفیت بالا و خریداری شده از فروشگاههای معتبر سادهتر صورت گیرد. فیلترهای ارزان قیمت و بیکیفیت میتوانند در بلندمدت هزینهها و مشکلات را برای شما افزایش دهند.
2 Comments
سلام دستگاه تصفیه آب خونه ما دوماهی خاموش بود بعدش کل فیلتراش عوض کردیم و قشنگ همه قطعات شستشو دادیم چون بو میداد
ولی بعد یک هفته دوباره آب بوی گندیدگی گرفت حتا من رفتم مخزن نو خریدم ولی باز بو گرفت چون دستگاه بدون مخزن که کار میکرد بو نداشت
میشه راهنمایی کنید ؟
سلام وقتتون بخیر ممنون که به مجموعه ما اعتماد کردید .
بوی بد آب خروجی از دستگاه تصفیه به چند مورد مربوط میشه
اولیش نوع و کیفیت فیلترهای استفاده شده
دوم آلوده شدن هوزینگها در هنگام تعویض فیلتر
سوم انتقال آلودگی باکتری و قارچ به داخل مخزن
موردی که شما توضیح دادید که دستگاه چند مدت خاموش بوده ، بله در این موارد آب داخل دستگاه در اصطلاح میگنده چون آب تصفیه شده بدون کلر هست و هیچ دفاعی از خود نداره در صورت انباشت شدن و وجود میکروب و آلودگی در مخزن و اتصالات و هوزینگ دستگاه به سرعت میگنده و بوی نا مطبوعی میگیره .
نیاز به تعویض مخزن نیست . کل سیکل تصفیه از ورودی آب تا خروجی آب باید با مواد مخصوص و توسط تکنسین شستشو بشود .
در صورت نیاز میتوانید با مجموعه ما تماس بگیرید .